Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Onze Agenda

Onze agenda

Hiernaast vind je een overzicht van onze geplande activiteiten . Doorgaans  vinden de activiteiten plaats in het Odd Fellowhuis Apeldoorn, aanvang 20:00 u, inloop vanaf 19:30 u. Toegang is altijd gratis. Mocht het anders zijn, dan vermelden we dat. Bij elke activiteit staat een korte samenvatting van de inhoud. Je hoeft je niet aan te melden.

 

 

 
  • 24-09-'20
    Manifestatie Vredesweek 2020

    In het kader van de Vredesweek 2020 organiseren de Odd Fellows Apeldoorn een openbare lezing met als titel:

    -Gegijzeld door het verleden-

    In de lezing zal Eljan de Wijs nader ingaan op de historische verbinding tussen Nederland en Indonesië.

    Tijdens zijn staatsbezoek aan Indonesië t.g.v. het 75 jarig bestaan van de Republik Indonesia bood Willem Alexander op 10 maart 2020 zijn excuses aan voor "geweldsontsporingen tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd tussen 1945 en 1949". Zijn die excuses niet

    veel te laat? Wat hebben die nog voor zin? De vrede is toch al lang geleden getekend? In 1995 weigerde de Nederlandse regering nog excuses aan te bieden. Waarom nu dan wel op eens? Zijn de scherpe tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen uit Indië verdwenen, zouden alle achterstallige salarissen betaald zijn en wat betekent het dat er ineens zoveel aandacht is in pers en literatuur voor allerlei aspecten van het leven in het voormalige Indische deel van ons koninkrijk? Na bestudering van de talloze getuigenissen uit de 21 eeuw zou je je kunnen afvragen: hoe zo "vrede", waar nog zoveel onvrede is? Deze en andere

    vragen zullen aan de orde komen tegen het licht van de geschiedenis en de literatuur die Nederland en De Oost verbinden.

    Maatregelen i.v.m. corona:

    Mede i.v.m. de anderhalve meter regel is onze zaalruimte beperkter. Als je de lezing wilt bijwonen geef dat dan tijdig door aan eljan@lascelta.nl

    Je kunt de lezing ook bijwonen via een Zoom sessie. Als je voorkeur daarnaar uitgaat mail dat dan ook tijdig naar eljan@lascelta.nl  We dragen er dan zorg voor dat je de nodige codes krijgt voor toegang tot de Zoom sessie.

     

  • 14-05-'20
    Dichter en schrijver Bashar A'man-achtergrond en dichtwerk

    Bashar Amashaan vluchtte drie jaar geleden van Libanon naar Nederland. De thans in Zutphen wonende 39-jarige Syriër gebruikt het woord als vlijmscherp wapen tegen het isolement. Bashar schrijft gedichten. In het Nederlands.

    Zijn werk spreekt zó aan, dat enkele van zijn dichtregels zijn vereeuwigd op een muur in de Zutphense Spoorstraat:

    Waar ben ik nu nadat mijn hart is verpletterd?
    Waar ben ik en mijn lichaam vraagt:
    Waar was mijn begin en waar ga ik heen?
    Wanneer worden mijn dromen aan de horizon gezien?

    Toen zijn ouders en elf broers en zussen zes jaar geleden vanwege de burgeroorlog vluchtten van Syrië - het grensdorpje Garablus - naar Turkije, was Bashar uitgeweken naar Libanon om daar de kost te verdienen. De gediplomeerd geoloog werkte daar als hulpje in de keuken van Kentucky Fried Chicken.

  • 08-04-'20
    Koffie inloopavond

    Wil je meer dan alleen maar gezelligheid? Wil je een positieve bijdrage leveren aan je directe omgeving?

    Heb jij net als wij het gevoel, dat elk mens een eigen verantwoordelijkheid heeft voor de maatschappij en dat iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Wil jij je ideeën daarover samen met anderen delen?

    Doe dat dan met ons!

    Deel je gedachten, ontplooi jezelf en kom tot nieuwe inzichten. En natuurlijk mag het ook nog gezellig zijn…
    Dat zoeken wij bij de Odd Fellows. Dit is een internationale organisatie, die zich richt op maatschappelijke betrokkenheid en levensvragen. Onze activiteiten zijn gericht op onze omgeving. 

    Als je meer informatie wilt, kom dan eens vrijblijvend kennis met ons maken onder het genot van een kopje koffie op in het gebouw van ons. Vanaf 19.30 uur ben je welkom in het gebouw van de Odd Fellows in buurtcentrum 'De Stolp' , Violierenplein 101, Violierenplein in Apeldoorn (wijk De Maten)

    Ben je van plan bent om te komen, stuur dan als het kan een email naar info@oddfellowsapeldoorn.nl
     

  • 10-03-'20
    Bijeenkomst Odd Associates: Over rollen die we spelen

    Je hoort het acteurs of actrices wel zeggen: “die rol was me op de huid geschreven!”
    Maar ook: “wat heerlijk om een keer een totaal andere rol te spelen! Kan ik een keer een andere kant van mezelf laten zien”.

    Adi de Ruiter-Van den Brand zal spreken over de rollen die we spelen in ons dagelijks leven. Vaak spelen we veel rollen.
    Natuurlijk is er een verschil met de rollen die acteurs spelen. Wij hebben te maken met de sociale rollen. En, als het goed is, “spelen” we die niet. Al die rollen bij elkaar zijn onze persoonlijkheid, zou je kunnen zeggen. Er zijn momenten waarop er een conflict kan ontstaan tussen onze rollen.

    Een recent voorbeeld hiervan is de burgermeester Famke Halsema die ook moeder is van een zoon die met een neppistool rondliep en daarbij ook nog eens de partner van degene die het pistool bezat!

    Al met al roept dit onderwerp genoeg stof tot nadenken op: wat nu als je een rol bent gaan spelen die je eigenlijk niet meer past. Wat nu als je die rol niet meer wil spelen , maar het wordt nog wel van je verwacht? Kun je als persoon gelukkig zijn als je rollen erg uiteenlopen? Dat kan de nodige spanningen oproepen.

  • 05-03-'20
    50 jaar schoenontwerper-Jan Jansen

    Jan Jansen is een internationaal befaamde schoenontwerper die vele internationale prijzen heeft gewonnen met zijn schoenontwerpen.

    In de lezing zal Jan Jansen vertellen over zijn carrière als internationaal schoenontwerper.
    Hij zal ook een film vertonen waarin het nodige is te zien over zijn werk en zijn werkwijze.

    De lezing zal plaats vinden in het Odd Fellowhuis, Violierenplein 101 te Apeldoorn.
    Aanvang is om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

    Jan Jansen (6 mei 1941) wilde van jongs af aan schoenontwerper worden. Tijdens zijn militaire dienst werkte hij op zaterdagen in een schoenenzaak in Nijmegen. Daar sneed hij toen schoenen open om te zien hoe ze technisch in elkaar zaten. Daarna ging hij stage lopen bij een schoenenfabriek in Brabant, leerde tekenen op de avondopleiding van de kunstacademie in Eindhoven en ging naar de schoenmakersvakschool in Waalwijk. Voor zijn (aanstaande) vrouw en muze Tonny maakt Jansen in 1959 zijn eerste schoen en in 1961 ontwerpt hij de 'Me' voor zichzelf. In 1962 ging hij een half jaar naar een schoenatelier in Rome om te leren hoe schoenen met de hand gemaakt moesten worden.
    De ontwerpen van Jansen worden vaak veelzijdig en vernieuwend genoemd. Hij beheerst ambachtelijke technieken en is creatief met kleur en materialen. Ook vallen vaak de woorden extravagant, origineel en geestig. Zelf zegt Jansen zich niet bezig te houden met trends en marktwerking en maakt hij vooral wat hij zelf mooi vindt.

    Hij won de volgende prijzen: 1979 EMS-cultuurprijs’, 1985 Kho liang Ie eerste prijs, 1989 Emmy van Leersum-modeprijs, 1995 Grand Seigneur-modeprijs, 2002 Oeuvreprijs Ariston-nord-westring, 2002 Oeuvreprijs Fonds BKVB, 2006 Max Heymans-ring, 2009 ZilverenWaalbrugspeld van de gemeente Nijmegen, 2011 Karel de Grote Oeuvreprijs van de gemeente Nijmegen,  2013 Dutch Designer of the Year

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties