Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Onze Agenda

Onze agenda

Hiernaast vind je een overzicht van onze geplande activiteiten . Doorgaans  vinden de activiteiten plaats in het Odd Fellowhuis Apeldoorn, aanvang 20:00 u, inloop vanaf 19:30 u. Toegang is altijd gratis. Mocht het anders zijn, dan vermelden we dat. Bij elke activiteit staat een korte samenvatting van de inhoud. Je hoeft je niet aan te melden.

 

 

 
 • 14-05-'19
  Voorbij de bucketlist. Of beter: afwijken is noodzaak. Lezing door Adri Bouterse

  Hoe groot is bij jou de ruimte om af te wijken? Over deze vraag spreekt Adri Bouterse. Er wordt nog wel eens beweerd dat mensen zich in de tweede helft van het leven terugtrekken. Een terugtrekken uit het actieve gebeuren. De kinderen verlaten het huis en wat het werk betreft is het hoogtepunt bereikt – of reeds geweest. De passie is verflauwd. Die mens kijkt om zich heen en vraagt zich af “was dit het nu?” Sommigen storten zich in een tweede jeugd of stellen een bucketlist op. Al is het maar om te laten zien dat er nog steeds voldoende passie is. Dat de levenslust er nog vanaf spat.

  Maar klopt dit beeld? Maken wij elkaar niet gek met deze weergave van de tweede helft? De verteller neemt u mee op reis langs toeval en grote woorden en schuwt het niet om de verbinding met de persoonlijke levenslijn – ook de uwe – te leggen. Dit alles mondt uit in een metafoor waarbij de bucketlist geen doel meer is, maar hoogstens een middel om uitdrukking te geven aan de persoon die je bent.

 • 11-05-'19
  Brocante en veiling

  Naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van de Odd Fellows internationaal organiseren de Odd Fellows Apeldoorn een openbare brocante en een veiling van kunstwerken van individuele leden. De opbrengst is bestemd voor het project Kindercoaches van het Leger des Heils. Dit evenement is openbaar

 • 09-05-'19
  Heeft de mensheid een kans? Lezing door Gerard Gerritse

  Gerard Gerritse neemt ons mee op ontdekkingsreis. Hij laat ons de ontwikkeling zien van de mens in zijn biologische, maar vooral ook mentale evolutie. Vanaf het ontstaan van de oermens, zeven miljoen jaar geleden, doorliep de mensheid verschillende mentale ontwikkelingsstadia. Via de Boommens en de Australo ontstaat Homo sapiens, die zich uiteindelijk zal vestigen in agrarische nederzettingen. Via verschillende fasen (revolutionaire kantelpunten) is de westerse mens nu aanbeland in ontwikkelingsstadium 6: Mens 6.0. De weg die ingeslagen is, is de weg naar de medemens. De spanningen in de hedendaagse wereld worden door Gerritse verklaard doordat delen van de mensheid in verschillende mentale ontwikkelingsstadia verkeren, de tegenstelling tussen collectivistisch en autonoom denken. Kennis van en inzicht in verleden en heden zijn van belang voor de ontmoeting met de toekomst. De toekomst die we niet kennen, maar waarop we verwachtingsvol mogen anticiperen. Zij het niet zonder zorgen … Zal de mensheid het redden?

 • 08-05-'19
  Koffie inloopavond

  Heb jij net als wij het gevoel, dat elk mens een eigen verantwoordelijkheid heeft voor de maatschappij en dat iedereen daaraan een bijdrage kan leveren.
  Wil jij je ideeën daarover samen met anderen delen?
  Doe dat dan met ons.
  Deel je gedachten, ontplooi jezelf, waardoor nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

  Dat zoeken wij bij de Odd Fellows, een internationale organisatie, zonder dogma’s, die zich richt op maatschappelijke betrokkenheid en levensvragen.

  Als je meer informatie wilt, kan dat elke 2e woensdag van de maand, behoudens juli en augustus, op een koffie/informatie avond.

  De avond kenmerkt zich door kleinschaligheid met aandacht voor onze gast(en) op een informele wijze.

  Inloop vanaf 19.30 uur.

  Je kunt zo binnenlopen of je aanmelden via: info@oddfellowsapeldoorn.nl

  Je bent van harte welkom.

   

  Het adres luidt:

  Het Odd Fellow huis

  Buurtcentrum De Stolp (wijk De Maten)

  Violierenplein 101

  Apeldoorn

 • 11-04-'19
  Open zitting gewijd aan het thema compassie

  In 2019 bestaan de Odd Fellows internationaal 200 jaar. Mede ter gelegenheid van dit feit hebben de Odd Felllows in Nederland en Belgie als jaarthema "Compassie" gekozen. In de open zitting zal het thema compassie van verschillende kanten belicht worden.Na afloop is er gelegenheid voor een nadere gedachtenwisseling en discussie.

  De open zitting is mede toegankelijk voor introducees, vrienden, bekenden en andere belangstellenden.

  De bijeenkomst vindt plaats in het Odd Fellowhuis Apeldoorn. Aanvang 20:00 u, inloop vanaf 19:30 u.

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties