Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Onze Agenda

Onze agenda

Hiernaast vind je een overzicht van onze geplande activiteiten . Doorgaans  vinden de activiteiten plaats in het Odd Fellowhuis Apeldoorn, aanvang 20:00 u. Toegang altijd gratis. Mocht het anders zijn, dan vermelden we dat. Bij elke activiteit staat een korte samenvatting van de inhoud. Je hoeft je niet aan te melden.

 
 • 11-04-'19
  Open zitting gewijd aan het thema compassie

  In 2019 bestaan de Odd Fellows internationaal 200 jaar. Mede ter gelegenheid van dit feit hebben de Odd Felllows in Nederland en Belgie als jaarthema "Compassie" gekozen. In de open zitting zal het thema compassie van verschillende kanten belicht worden.Na afloop is er gelegenheid voor een nadere gedachtenwisseling en discussie.

  De open zitting is mede toegankelijk voor introducees, vrienden, bekenden en andere belangstellenden.

  De bijeenkomst vindt plaats in het Odd Fellowhuis Apeldoorn. Aanvang 20:00 u, inloop vanaf 19:30 u.

 • 10-04-'19
  Koffie inloopavond

  Heb jij net als wij het gevoel, dat elk mens een eigen verantwoordelijkheid heeft voor de maatschappij en dat iedereen daaraan een bijdrage kan leveren.
  Wil jij je ideeën daarover samen met anderen delen?
  Doe dat dan met ons.
  Deel je gedachten, ontplooi jezelf, waardoor nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

  Dat zoeken wij bij de Odd Fellows, een internationale organisatie, zonder dogma’s, die zich richt op maatschappelijke betrokkenheid en levensvragen.

  Als je meer informatie wilt, kan dat elke 2e woensdag van de maand, behoudens juli en augustus, op een koffie/informatie avond.

  De avond kenmerkt zich door kleinschaligheid met aandacht voor onze gast(en) op een informele wijze.

  Inloop vanaf 19.30 uur.

  Je kunt zo binnenlopen of je aanmelden via: info@oddfellowsapeldoorn.nl

  Je bent van harte welkom.

   

  Het adres luidt:

  Het Odd Fellow huis

  Buurtcentrum De Stolp (wijk De Maten)

  Violierenplein 101

  Apeldoorn

 • 09-04-'19
  Zijn wij mensen de enige soort op aarde die zich druk maakt over de toekomst anders dan om zich voort te planten en daarna te sterven?

  Kees Kommer deelt zijn gedachten en ideeën over deze vraag vrijmoedig met ons. Kijk naar buiten, we hebben de winter gehad, het is lente, de aarde verkleurt steeds meer. Wat een paar maanden geleden nog onzichtbaar was gaat weer groeien en bloeien. Wat dood leek gaat weer leven. Miljarden microben delen zich, miljoenen vogels leggen eieren en honderd duizenden padden maken dril, allen met de bedoeling nageslacht te produceren om daardoor voort te blijven bestaan. En wij? Kortom, een verhaal met toekomst.

 • 06-04-'19
  Begin Odd Fellow week
 • 28-03-'19
  Compassie, een lezing van Dirk van de Glind

  Het Handvest voor Compassie van Karen Armstrong c.s. is een belangrijkdocument dat uitnodigt de Gulden Regel als uitgangspunt te nemen bij onsgedrag en in de ontmoeting en dialoog met andersdenkenden en -gelovigen.

  In de lezing wordt het wezen en het belang van compassie verkend: watis compassie eigenlijk, hoe werkt het en waar kom je het zoal tegen?
  Het zal gaan over compassie met de ander, met het slachtoffer,  maar metde dader? Over compassie met onszelf en met onze aarde.
  Terecht dat er de laatste jaren aandacht gevraagd wordt voor compassie:het gaat om het wezen van onze menselijkheid.

  Dirk van de Glind (1959) staat al vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen lardeert hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen en anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Meer weten over Dirk van de Glind? Ga dan naar zijn website http://www.dirkvandeglind.nl/ ……een site als een bankje in het park.

   

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties