Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Onze Agenda

Onze agenda

Hiernaast vind je een overzicht van onze geplande activiteiten . Doorgaans  vinden de activiteiten plaats in het Odd Fellowhuis Apeldoorn, aanvang 20:00 u, inloop vanaf 19:30 u. Toegang is altijd gratis. Mocht het anders zijn, dan vermelden we dat. Bij elke activiteit staat een korte samenvatting van de inhoud. Je hoeft je niet aan te melden.

 

 

 
 • 08-04-'20
  Koffie inloopavond

  Wil je meer dan alleen maar gezelligheid? Wil je een positieve bijdrage leveren aan je directe omgeving?

  Heb jij net als wij het gevoel, dat elk mens een eigen verantwoordelijkheid heeft voor de maatschappij en dat iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Wil jij je ideeën daarover samen met anderen delen?

  Doe dat dan met ons!

  Deel je gedachten, ontplooi jezelf en kom tot nieuwe inzichten. En natuurlijk mag het ook nog gezellig zijn…
  Dat zoeken wij bij de Odd Fellows. Dit is een internationale organisatie, die zich richt op maatschappelijke betrokkenheid en levensvragen. Onze activiteiten zijn gericht op onze omgeving. 

  Als je meer informatie wilt, kom dan eens vrijblijvend kennis met ons maken onder het genot van een kopje koffie op in het gebouw van ons. Vanaf 19.30 uur ben je welkom in het gebouw van de Odd Fellows in buurtcentrum 'De Stolp' , Violierenplein 101, Violierenplein in Apeldoorn (wijk De Maten)

  Ben je van plan bent om te komen, stuur dan als het kan een email naar info@oddfellowsapeldoorn.nl
   

 • 10-03-'20
  Bijeenkomst Odd Associates: Over rollen die we spelen

  Je hoort het acteurs of actrices wel zeggen: “die rol was me op de huid geschreven!”
  Maar ook: “wat heerlijk om een keer een totaal andere rol te spelen! Kan ik een keer een andere kant van mezelf laten zien”.

  Adi de Ruiter-Van den Brand zal spreken over de rollen die we spelen in ons dagelijks leven. Vaak spelen we veel rollen.
  Natuurlijk is er een verschil met de rollen die acteurs spelen. Wij hebben te maken met de sociale rollen. En, als het goed is, “spelen” we die niet. Al die rollen bij elkaar zijn onze persoonlijkheid, zou je kunnen zeggen. Er zijn momenten waarop er een conflict kan ontstaan tussen onze rollen.

  Een recent voorbeeld hiervan is de burgermeester Famke Halsema die ook moeder is van een zoon die met een neppistool rondliep en daarbij ook nog eens de partner van degene die het pistool bezat!

  Al met al roept dit onderwerp genoeg stof tot nadenken op: wat nu als je een rol bent gaan spelen die je eigenlijk niet meer past. Wat nu als je die rol niet meer wil spelen , maar het wordt nog wel van je verwacht? Kun je als persoon gelukkig zijn als je rollen erg uiteenlopen? Dat kan de nodige spanningen oproepen.

 • 05-03-'20
  50 jaar schoenontwerper-Jan Jansen

  Jan Jansen is een internationaal befaamde schoenontwerper die vele internationale prijzen heeft gewonnen met zijn schoenontwerpen.

  In de lezing zal Jan Jansen vertellen over zijn carrière als internationaal schoenontwerper.
  Hij zal ook een film vertonen waarin het nodige is te zien over zijn werk en zijn werkwijze.

  De lezing zal plaats vinden in het Odd Fellowhuis, Violierenplein 101 te Apeldoorn.
  Aanvang is om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

  Jan Jansen (6 mei 1941) wilde van jongs af aan schoenontwerper worden. Tijdens zijn militaire dienst werkte hij op zaterdagen in een schoenenzaak in Nijmegen. Daar sneed hij toen schoenen open om te zien hoe ze technisch in elkaar zaten. Daarna ging hij stage lopen bij een schoenenfabriek in Brabant, leerde tekenen op de avondopleiding van de kunstacademie in Eindhoven en ging naar de schoenmakersvakschool in Waalwijk. Voor zijn (aanstaande) vrouw en muze Tonny maakt Jansen in 1959 zijn eerste schoen en in 1961 ontwerpt hij de 'Me' voor zichzelf. In 1962 ging hij een half jaar naar een schoenatelier in Rome om te leren hoe schoenen met de hand gemaakt moesten worden.
  De ontwerpen van Jansen worden vaak veelzijdig en vernieuwend genoemd. Hij beheerst ambachtelijke technieken en is creatief met kleur en materialen. Ook vallen vaak de woorden extravagant, origineel en geestig. Zelf zegt Jansen zich niet bezig te houden met trends en marktwerking en maakt hij vooral wat hij zelf mooi vindt.

  Hij won de volgende prijzen: 1979 EMS-cultuurprijs’, 1985 Kho liang Ie eerste prijs, 1989 Emmy van Leersum-modeprijs, 1995 Grand Seigneur-modeprijs, 2002 Oeuvreprijs Ariston-nord-westring, 2002 Oeuvreprijs Fonds BKVB, 2006 Max Heymans-ring, 2009 ZilverenWaalbrugspeld van de gemeente Nijmegen, 2011 Karel de Grote Oeuvreprijs van de gemeente Nijmegen,  2013 Dutch Designer of the Year

 • 11-02-'20
  Bijeenkomst Odd Associates: Over levensloop en het Enneagram

  Op dinsdag 11 februari spreekt Rob Boeijenga over de wondere wereld van het Enneagram, in samenhang met de levensloop van de mens.  Het Enneagram is een eeuwenoud model gericht op karakterkunde. Het heeft met name de afgelopen decennia een prominente plaats verworven in allerlei (management) trainingen. Het is een prachtig hulpmiddel om jezelf als mens beter te leren kennen en met de opgedane inzichten sturing te kunnen geven aan je eigen leven. Het is ook zeer behulpzaam in het coachen van mensen. Rob Boeijenga heeft tientallen jaren ervaring in het werken met het Enneagram. Hij is oprichter van de Ondernemersacademie en het Enneagram heeft een prominente plaats in de leiderschapstrainingen gekregen. Het belooft een zeer interessante avond te worden.

 • 11-12-'19
  Koffieinloopavond

  Wil je meer dan alleen maar gezelligheid? Wil je een positieve bijdrage leveren aan je directe omgeving?

  Heb jij net als wij het gevoel, dat elk mens een eigen verantwoordelijkheid heeft voor de maatschappij en dat iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Wil jij je ideeën daarover samen met anderen delen?

  Doe dat dan met ons!

  Deel je gedachten, ontplooi jezelf en kom tot nieuwe inzichten. En natuurlijk mag het ook nog gezellig zijn…
  Dat zoeken wij bij de Odd Fellows. Dit is een internationale organisatie, die zich richt op maatschappelijke betrokkenheid en levensvragen. Onze activiteiten zijn gericht op onze omgeving. 

  Als je meer informatie wilt, kom dan eens vrijblijvend kennis met ons maken onder het genot van een kopje koffie op 12 september a.s. in het gebouw van ons. Vanaf 19.30 uur ben je welkom in het gebouw van de Odd Fellows in buurtcentrum 'De Stolp' , Violierenplein 101, Violierenplein in Apeldoorn (wijk De Maten)

  Ben je van plan bent om te komen, stuur dan als het kan een email naar apeldoorn@oddfellows.nl

  Als het je niet lukt om deze keer te komen? Geen nood, iedere tweede woensdag van de maand is het mogelijk elkaar te ontmoeten.
   

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties