Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Stichting Present

Beste mensen,

Een tijdje gelden mocht ik te gast zijn als Present Apeldoorn bij één van jullie bijeenkomsten. Vooraf heb ik me geabonneerd op jullie nieuwsbrief en nog steeds lees ik deze met interesse. Zo ook de oproep om eventuele vulling/ aanvulling van jullie nieuwsbrief nu deze frequenter is. In de bijlage en hieronder wellicht een suggestie als jullie mensen in Apeldoorn willen helpen.

Stichting Present zet groepen vrijwilligers in bij mensen zonder netwerk, met beperkte financiën, ziekte of omdat het gewoon even niet zo goed gaat. Vanwege het Corona-virus zijn er vergaande maatregelen genomen die een grote impact hebben op het dagelijks leven van ons allemaal, maar in het bijzonder van kwetsbare mensen. Ook onze reguliere projecten zijn stopgezet, we kunnen nu geen groepen vrijwilligers meer inzetten. Om toch Present te zijn in de maatschappij hebben we een aantal mooie acties bedacht.

Kleurplaat
Misschien ken je zelf iemand in je straat of uit je familie die door het Corona-virus de deur niet meer uit kan. Kleur de bijgevoegde kleurplaat in, zet je telefoonnummer erbij als je wilt en doe de kleurplaat door de brievenbus (niet aan bellen). Als je niemand weet aan wie je de kleurplaat kan geven, mag je de kleurplaat ook in de brievenbus doen bij Present aan de Regentesselaan 2b. Dan zorgen wij dat jouw kleurplaat bezorgd wordt bij iemand die daar heel gelukkig van wordt.

Net als vroeger…penvriend of -vriendin worden
Als bedrijf, klas, kerk of vriendenclub kan je ook kiezen voor verbinding maken met de bewoners van een zorginstelling. Je wordt gekoppeld aan een van de bewoners en stuurt met regelmaat een kaart, kleurplaat, iets anders wat over de post kan. Heel fijn voor mensen die nu geen bezoek mogen ontvangen en niet de deur uit kunnen.

NB: Met daarbij de tip je eigen adres er op te vermelden zodat, als de bewoner in staat is zelf iets te schrijven, ook post terug kan sturen. Als je geïnteresseerd bent laat het ons weten, via info@presentapeldoorn.nl en wij zorgen voor de verbinding met een zorginstelling.

Kinderen Vluchtelingenopvang.
De 80 kinderen in de vluchtelingenopvang aan de Christiaan Geurtsweg kunnen ook niet meer naar school. Deze kinderen hebben geen eigen kamer en weinig vermaak. Help je mee hun dag iets leuker te maken? Schrijf een leuke kaart, in het Nederlands, met bijv. “Wat vervelend he je dat je niet naar school kunt…” en doe er een kleinigheidje bij zoals een kleurboek, puzzelboekje, vouwblaadjes of stickers (het moet in de brievenbus passen). Doe dit samen in een envelop en zet op de envelop voor wie het bedoeld is: jongen/meisje, 0-4 jaar, 4-12 jaar of 12-18 jaar. Doe dit bij Present Apeldoorn aan de Regentesselaan 2b in de brievenbus. Wij zorgen dat het bij deze kinderen terecht komt.

Schrijf een kaartje
Op onze website presentapeldoorn.nl staan voorbeelden van kaartjes of maak je eigen kaart of kijk eens op cor.omapost.nl. Doe die door de brievenbus bij oudere mensen in je straat. Weet je niemand? Ook dit kaartje kan je met een aardig bericht erop, bij Present Apeldoorn, Regentesselaan 2b in de bus doen. Een klein gebaar met grote impact.

Coronahulp
Prachtig om te zien dat heel veel mensen hun tijd en hulp aanbieden. Boodschappen doen, hond uitlaten, even praten met mensen die erg alleen zijn. Ook bij Present Apeldoorn komt dit aanbod binnen. Wanneer u wilt helpen zijn er verschillende initiatieven waar u zich aan kan melden, ook als u hulp nodig hebt uiteraard.

www.nlvoorelkaar.nl (toets Apeldoorn in) 

 of bel 088-7846465

Via Facebookgroep: Coronahulp Apeldoorn en omstreken

Via de Coronahulplijn van One Apeldoorn (samenwerking van alle kerken in Apeldoorn) 055-3010548

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor mensen in thuisisolatie/quarantaine: 070-4455888 (voor een luisterend oor, advies of extra hulp).

We zijn ook aangesloten bij een landelijk initiatief #nietalleen. We hebben hier als Present Apeldoorn vooral een coördinerende rol in.

Als jullie er niet uitkomen bel ons gerust, op 055-5767997 (u wordt teruggebeld) of mail naar info@presentapeldoorn.nl. We kijken graag samen met u waar u zich het beste kan aanmelden!

Met vriendelijke groet,

Mariska Bleyenbergh

Stichting Present Apeldoorn

Coördinator Projecten

 

 

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties