Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Odd Fellow in de kou?

Ik werd ooit Odd Fellow omdat het gewoon bij mij paste.

Als individu voel ik me mede verantwoordelijk voor de samenleving, ik wil mijn steentje bijdragen aan meer harmonie tussen mensen.

Het Odd Fellows devies leven in liefde, bewijzen van vriendschap en de zoektocht naar waarheid, passen daarom ook echt bij mij.

Liefde en vriendschap lijken in eerste instantie vaak op de ander gericht,  maar geldt voor mij ook zeker naar jezelf toe.

Om deze reden ging ik in mijn zoektocht naar waarheid op zoek naar manieren om mijzelf als holistisch wezen te versterken. Ik kwam hiervoor na een lange zoektocht bij de ‘Wim Hof Methode’ (WHM).

Wim Hof is beter bekend om zijn bijnaam “ the Iceman”. Behalve  de vele wereldrecords (20) die meestal met kou en uithoudingsvermogen te maken hebben, heeft hij vooral een methode ontwikkeld die zich kenmerkt door eenvoud en effectiviteit.

De WHM bestaat uit:

- Ademhalingsoefeningen

- Trainen van mindset en concentratie

- Graduele blootstelling aan koude.

Deze drie componenten van de WHM hebben een versterkende werking op elkaar. De effecten en de toepasbaarheid van deze methode worden door diverse wetenschappelijke instituten onderzocht. (Feinstein Institute, Radboud universiteit, ed.) De resultaten tonen aan dat door het praktiseren van de methode de werking van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem te beïnvloeden zijn.

Om te weten of dit voor mij ook werkt,  moest ik het natuurlijk zelf ontdekken.

Ik volgde een eerste workshop bij één van zijn trainers.

Je begint met ademhalingsoefeningen en adem-retentie. Daarbij uitleg over de fysiologische werking van ademen op deze wijze.

Vervolgens train je door middel van meditatie en aandachtsoefeningen je mindset om je voor te bereiden op de grote finale.... plaatsnemen in een ijsbad... voor minstens 5 minuten.... tot je er ontspannen in kunt zitten... en kunt genieten...

En dat kan! eerst doet het nog wat pijn , maar daarna komt de fenomenale beloning.

Inmiddels heb ik dat al meerdere keren ervaren en heb ik ook een volle week een training gevolgd in Polen. Daarbij heb ik in een internationale groep van ruim 25 personen een berg beklommen tijdens een sneeuwstorm bij -20 graden. Slechts gekleed in korte broek en sneeuwlaarzen.

In mijn zoektocht naar waarheid heb ik onder andere de WHM gevonden. Uit  liefde en vriendschap voor mijzelf pas ik deze methode nu al een aantal jaren toe. Ik kan het iedereen aanbevelen, vooral mensen met chronische aandoeningen zoals auto-immuun ziekten.

De dagelijkse ademhalingsoefeningen en koude douche in de ochtend geven een dag lang extra energie en verkwikking. Ik ben er fysiek en mentaal veel sterker door geworden.

 

Dennis Godschalk

Reageren?   Mail dan naar rieninniger@oddfellowsapeldoorn.nl 

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties