Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Geslaagde visdag Odd Fishermen

Eindelijk, eindelijk was het dan weer zo ver: de jaarlijkse visdag van de Apeldoornse Odd Fellowloges was daar. Afgelopen vrijdag 27 september scheepten rond twintig leden en gasten zich in in het motorschip ‘Dageraad’ om van een heerlijke visdag op de Waddenzee te genieten.

Vanuit de haven van Den Oever heette organisator Douwe Meetsma iedereen welkom en legde de spelregels uit.

Vorig jaar kon de visdag, die al enige decennia lang door de Apeldoornse loges wordt georganiseerd, niet door gaan door de Corona pandemie.

Niet alleen de visdag was daar natuurlijk het slachtoffer van, ook de wekelijkse of twee wekelijkse bijeenkomsten van de Zeven Sterren Loge en de Daphne Rebekkah Loge konden niet door gaan

Dat maakte, in ieder geval voor de leden, dat dit een bijzondere happening was.

Het was elkaar weer ontmoeten, ervaringen delen en natuurlijk ookgewoon een ontspannen dag met elkaar hebben.

En dat werd het.

De eerste vis werd al na een half uurtje gevangen en er volgden nog veel meer.

Ieder jaar is het afwachten: er zijn zelfs visdagen geweest dat er door het gehele gezelschap in totaal maar 1 visje verschalkt werd.

Dat was nu gelukkig niet het geval: er werden flinke palingen aan de haak geslagen en ook platvis.

Het gezellig met elkaar samen zijn is natuurlijk ook belangrijk en wat dat betreft werd het zeker een geslaagde dag. Traditioneel werd het vissen afgelost door een glaasje van het een en ander en ook de inwendige mens werd niet vergeten door de kookkunsten van gastvrouw Jolanda.

 

Rond 15.30 uur togen de meeste deelnemers terug naar Epe, waar, alweer traditioneel, het gezamenlijke diner werd genoten bij ‘De Lorelei’.

Ook vond daar de prijsuitreiking plaats.

Dit keer zonder de kunsten van huisdichter Eljan de Wijs, die helaas verstek moest laten gaan.

Iedereen kan terug zien op een bijzonder geslaagde dag van de Odd Fishermen.

Uitslagen: Eerste vis Ely Uijttenboogaart 08.58 uur. Grootste vis Ely Uijttenboogaart 55 cm. Meeste vis Robbin van der Hoop 3 stuks totaal 67 cm. Teamtrofee Team Schaufeli 161 cm.

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties