Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Van de Redactie...

vervolg

Onlangs organiseerden we als Odd Fellows een avond over dromen. We dromen allemaal maar zijn ons daar maar beperkt van bewust. Maar achter onze dromen gaan vaak werelden schuil die diep van binnen ons bezig houden en waar we naar verlangen of soms ook waar we bang voor zijn. En toch, zonder dromen zou de wereld er compleet anders uit hebben gezien. We kennen de voorbeelden uit de geschiedenis. De beroemdste is wellicht de droom van Martin Luther King. “I had a dream”. Als je die eenmaal hebt gehoord staat deze droom voor altijd in je geheugen gegrift. Het wemelt van de “dromers” die de wereld hebben veranderd. Zodra we daarover na gaan denken komen er velen in onze gedachten. Mensen die een belangrijk verschil hebben gemaakt.

Voor ons als Odd Fellows behoort onze stichter Thomas Wildey ook tot deze categorie dromers. Hij zorgde ervoor dat in 1819 de huidige organisatie haar start kon maken in een herberg in Baltimore en zich vandaaruit in de afgelopen 200 jaar kon verspreiden over de wereld. En in zijn voetsporen hebben velen de keus gemaakt om ook in hun leven op zijn of haar manier het verschil te maken.

Dat is nog steeds zo. Ook bij ons in Apeldoorn. Met ca 90 leden vormen we samen een groep van mensen die ieder op zijn of haar manier probeert het verschil te maken. Het leek ons als redactie wel mooi, om aan het begin van dit jaar, geen individueel hoofdartikel te plaatsen maar een paar van deze leden aan het woord te laten over hun droom voor deze wereld. Waarom ze een Odd Fellow werden en wat dat te maken heeft met hun droom voor deze wereld. Onze dromen maken een verschil. We hebben ze nodig. Het geeft ons kracht en bezieling. Voor jong en oud. We wensen je een bezielend nieuwjaar.

De redactie.

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties