Logo Odd Fellows Apeldoorn
 

Maatschappelijke activiteiten

Verantwoordelijkheid omgezet in daden

Hospice Apeldoorn

Zo maar een voorbeeld van onze maatschappelijke activiteiten. Veel van onze leden zijn betrokken bij het Hospice in Apeldoorn. Als gastvrouw of gastheer, als zorgvrijwilliger, als klusjesman, als tuinman.  Jaarlijks worden diverse doelen door ons gesteund. We geven hierbij een overzicht van de laatste jaren.

 

Hospice Apeldoorn

Serious Request 2017

Serious Request 2017 in Apeldoorn.

Ruim 118.000 mensen in Afrika zijn geholpen met opbrengst Serious Request in Apeldoorn

Het Rode Kruis heeft ruim 118.000 mensen in Afrika kunnen helpen met de 5,3 miljoen euro die de actie 3FM Serious Request in Apeldoorn heeft opgeleverd. De actie was er vorig jaar op gericht om mensen die elkaar kwijt zijn geraakt in een noodsituatie, weer samen te brengen.

Serious Request 2017

Daklozenzorg

Elke vrijdagavond gaat het straatteam met de bakfiets op pad om onze vrienden van de straat brood, koffie, thee en warme chocolademelk te brengen. Met in de zomer vers fruit en in de winter een goed gevulde maaltijdsoep.

https://www.santegidio.nl

Daklozenzorg

Zon in de schoorsteen

Met de actie “zon in de schoorsteen” wordt er in de sinterklaastijd even stil gestaan bij de mensen die er door het jaar heen veelal alleen voor staan. Door de omstandigheden hebben deze mensen geen sterk sociaal netwerk meer.

Via deze actie krijgen zij juist in de periode van Sinterklaas een klein cadeau aangereikt; een tastbare uiting van aandacht en contact.

Vanuit een gevoel van compassie en medeverantwoordelijkheid wordt de actie vanuit de Odd Fellows ondersteund door voor een twintigtal personen een cadeautje te regelen.

Zon in de schoorsteen

Ik ga niet meer met honger naar bed

De actie “Ik ga met honger naar bed heeft tot resultaat gehad dat 30 dozen met boodschappen zijn ingezameld. Hiermee hebben de Odd Fellows Apeldoorn  eraan bijgedragen dat veel  Apeldoorns kinderen dagelijks een gezonde avondmaaltijd krijgen. Ze gaan dus gelukkig niet meer met honger naar bed. Helaas is het voor sommige ouders namelijk lastig om dit voor elkaar te krijgen.

Organisator Ernst Zegers vertelt hierover: “Wij vinden het belangrijk om Iets betekenen voor mensen die dit nodig en met hen compassie te hebben. Compassie is in 2019  dan ook ons jaarthema. Volgend jaar zullen wij hierover met elkaar van gedachte wisselen en meer acties voor het goede doel gaan ondernemen.”

Ik ga niet meer met honger naar bed

Project kindercoaches Leger des Heils

De Odd Fellows in heel Nederland hebben gedoneerd aan het project kindercoaches van het Leger des Heils. Inmiddels is er al € 90.000,- bij elkaar gebracht.

De kinder- en jeugdcoach van het Leger des Heils is er voor het kind/de jeugdige. Door omstandigheden krijgen kinderen in de thuissituatie niet altijd wat ze nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Doel van de begeleiding door een kinder- & jeugdcoach is het vergroten van de draagkracht van kinderen/jeugdigen, waardoor protectieve factoren toenemen. Onderwerpen die behandeld worden zijn: zelfbeeld en zelfvertrouwen, emoties, sociale vaardigheden, (faal)angst, pesten, rouw en lichamelijke gesteldheid.

https://www.legerdesheils.nl/midden-nederland/News/view/2695 

Neem contact op

Neem contact met ons op via e-mail

Andere contactopties