Nieuwsbrief nummer 14-februari 2020
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 14-februari 2020
Van de redactie
  

In de afgelopen week werden we opnieuw bepaald bij die pikdonkere fase van de Europese geschiedenis. De onvoorstelbaarheid van de holocaust. Het zal weinigen zijn ontgaan. Kijkend naar de beelden en luisterend naar de getuigenissen lopen de rillingen je nog steeds over de rug. En dat is broodnodig zo blijkt. Het aantal uitingen van onverdraagzaamheid neemt opnieuw toe.

Herdenkingen als deze hebben we nodig. De onverschilligheid kan ons in de greep krijgen en dat is het begin van erger. Als Odd Fellows hebben we een missie van verdraagzaamheid. We willen staan voor ruimte voor de ander. Hoe groot de verschillen onderling ook kunnen zijn. En dat begint bij onszelf. 

Zelfkennis en daarmee zelfonderzoek zijn van groot belang in de verhouding met de ander. Deze maand komt dit onderwerp aan de orde tijdens onze Odd Associate avond. Het zal zeker ook een oproep zijn om de onverschilligheid in onszelf te weerstaan en verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld om ons heen. Wellicht ontmoeten we elkaar op deze avond. Maar los van deze ontmoeting roepen wij al onze lezers op om samen de onverschilligheid te lijf te gaan.

De redactie.

Hoofdartikel

Over onze levensloop, het Enneagram en de zoektocht naar zelfkennis.

“De mens heeft 20 jaar om te leren, 20 jaar om te vechten en 20 jaar om wijs te worden.” Ons leven samengevat in een notendop.  Ik kwam dit Chinese spreekwoord tientallen jaren geleden tegen in het boek “De levensloop van de mens” van professor Bernard Lievegoed. De visie van Lievegoed is voor mij veel gaan betekenen. In combinatie met andere inzichten is het onderdeel van mijn levenskompas geworden. Lievegoed laat zien hoe ons leven zich ontwikkelt via levensfasen van ca 7 jaar. Elke fase laat zijn eigen sporen na. Veel van deze sporen zijn terug te vinden in onze gedragingen. En daar ligt de aansluiting tot een van die andere inzichten, het Enneagram, een wonderlijk hulpmiddel in de zoektocht naar zelfkennis. .......lees verder

 

Agenda
agenda
11-02-'20
Bijeenkomst Odd Associates: Over levensloop en het Enneagram
agenda
05-03-'20
50 jaar schoenontwerper-Jan Jansen
agenda
10-03-'20
Bijeenkomst Odd Associates: Over rollen die we spelen

Ga voor verdere informatie naar onze activiteitenpagina

Odd Associates

Een vooruitblik op 2020

Acht thema-avonden mag je van ons verwachten in het komende jaar. Vier vrouwen en vier mannen uit de beide loges zullen hun inzichten en ervaringen op hun levensreis met ons delen. We verwachten dat uit deze diversiteit aan persoonlijkheden en ervaringen een interessante mix ontstaat aan inspirerende vergezichten. Elk thema zal in de nieuwsbrief, voorafgaand aan de thema-avond, worden toegelicht.
Plaats: Odd Fellowhuis, Violierenplein 101 te Apeldoorn
De avond begint om 20:00 u, inloop vanaf 19:30 u. De toegang is gratis

Meer weten over de Odd Associates? Ga dan naar de Odd Associates pagina

Ter overdenking

Voordat je praat, luister. Voordat je uitgeeft, verdien. Voordat je schrijft, denk. Voordat je opgeeft, probeer. Voordat je doodgaat, leef!

 
Reacties

In deze rubriek kun je reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar rieninniger@oddfellowsapeldoorn.nl 

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2021 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook