Nieuwsbrief nummer 54-september 2023
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 54-september 2023
Van de redactie

 

De zomervakanties zijn vrijwel voorbij en dat betekent dat ook het logeleven van de Apeldoornse Odd Fellows weer op gang komt. Traditie getrouw valt daarom deze Nieuwsbrief weer aan het begin van de maand in uw digitale brievenbus.

Het belooft direct ook een drukke maand te worden met veel activiteiten: begin september wordt landelijk de Odd Fellowweek gehouden, waarin de loges zich vooral naar buiten profileren met activiteiten: ook in Apeldoorn een openbare avond waar ieder van harte welkom is. Verder in deze Nieuwsbrief leest u daar over.

Op 28 september tenslotte een avond van de Odd Associates, waarvoor uw bijzondere belangstelling gevraagd wordt: Rob Boeijenga zal dan een inleiding houden over zelf ontplooiing. U vindt er elders in deze Nieuwsbrief meer gegevens over.

En…. als u meer wilt weten over het Odd Fellowship, bezoek dan eens onze website 

De redactie

 

 
Hoofdartikel

Het hoofdartikel is deze keer geschreven door Eljan de Wijs. Hij uit daarin zijn zorgen over de voortgaande verloedering van de Nederlandse taal ...lees verder

Odd Fellow week 2023

Feestelijke Odd Fellows nodigen Apeldoorners uit.

 

Odd Fellows organiseren een open logeavond rond een interessante voordracht over ‘Loges in Perspectief’ in het Odd Fellowhuis, aan het Violierenplein 101, in Apeldoorn.

 

Deze avond wordt gehouden op dinsdag 5 september en begint om 18.30 uur. De toegang is gratis. U wordt verwelkomd met een hapje, een drankje en een persoonlijk welkom. Na afloop van de voordracht

is er gelegenheid om de gerezen vragen te bespreken.

De Odd Fellows willen hiermee naar buiten treden en een ontmoetingsplaats bieden waar mensen zich bezinnen en elkaar en anderen inspireren in persoonlijke groei en ontwikkeling. Geheel in samenhang met bestaande praktische vragen uit de maatschappij die aandacht nodig hebben. Zij richten zich hiermee op geïnteresseerden van elke leeftijd en persoonlijke overtuiging.

Laat u vooral verrassen.

Odd Associates

ODD ASSOCIATE AVOND 28 SEPTEMBER: WELKOM!

Aanvang: 20:00, inloop vanaf 19:30 u.

Odd Fellowhuis, Violierenplein 101, Apeldoorn.

De toegang is gratis.

 

Jezelf beter leren kennen:  daar kun je blij van worden.

Op 28 september  houden we opnieuw een avond over het ENNEAGRAM. Dat wonderlijke hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in wie je bent.

Rob Boeijenga, lid van de Zeven Sterren Loge heeft in zijn professionele loopbaan veel met het Enneagram gewerkt. Na zijn carrière als bankdirecteur werd hij oprichter van de Ondernemersacademie, waarvan hij 10 jaar directeur/eigenaar is geweest. Hij zal deze avond verzorgen en met ons in gesprek gaan over dit wonderlijke zelfhulpmiddel.

Het Enneagram staat stil bij onze drijfveren en, om dat ook maar meteen te zeggen onze valkuilen. En wat is het bevrijdend als je beter naar beide aspecten van jezelf kunt kijken. Je leert er mee te spelen en ervan te genieten. En het brengt je ook in een dieper contact met je talenten en geeft inzicht hoe daar een beter gebruik van te maken. Zelfkennis maakt je gewoon een gelukkiger mens.

Veel goede redenen dus om onze gast te zijn op deze Odd Associate avond. Van harte welkom.

 
Agenda
 

5 september:  Een open logeavond rond een interessante voordracht over ‘Loges in Perspectief’ 
Plaats: Odd Fellowhuis, Violierenplein 101, Apeldoorn, Let op: aanvangstijd is 18:30 u,
Toegang is gratis.
Zie voor verdere details verderop in deze nieuwsbrief of ga naar onze activiteitenpagina.

 

13 september: info-avond voor belangstellenden.
Plaats: Odd Fellowhuis, Violierenplein 101, Apeldoorn
Aanvang: 20:00 u
Je kunt je  aanmelden via dit mailadres: info@oddfellowsapeldoorn.nl
Ga voor verdere informatie naar onze activiteitenpagina

 

28 september: Odd Associates, lezing over het Enneagram: dat wonderlijke hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in wie je bent.  
Rob Boeijenga.houdt de lezing.
Plaats: Odd Fellowhuis, Deventerstraat 101, Apeldoorn; aanvangstijd 20:00 u, inloop vanaf 18:30 u.
De toegang is gratis.
Zie voor verdere informatie verderop in deze nieuwsbrief of ga naar onze activiteitenpagina

 

Visdag 2023

Grote vangsten Odd Fisherman

 

Vrijdag 25 augustus, traditioneel de laatste vrijdag van augustus, togen rond twintig Odd Fisherman richting Harlingen haven om in te schepen op De Twee Gebroeders van schipper Hop en zijn echtgenote om het ruime sop te kiezen.

Begunstigd door ideale weersomstandigheden werd het een bijzonder aangename dag, waar bovendien de vansten dit keer groot waren.

Niet dat dat de hoofdzaak is, maar er werden bijna 200 vissen gevangen, allemaal platvissen. Gelukkig voor de vissen ging het overgrote deel weer de vrijheid tegemoet, na zorgvuldige registratie door de jury.

‘s Avonds werd in het gezellige restaurant Bij Ruys in Lieren de prijsuitreiking gehouden, werd nog gezellig visserslatijn uitgewisseld en vooral ook genoten van een perfect uitgevoerd buffet.

De reeds jarenlang bestaande traditie van deze visdag werd zowel door leden van de Odd Fellows als ook belangstellenden bijgewoond.

 
Ter overdenking

Eén iemand helpen zal misschien de wereld niet veranderen, maar het verandert wel de wereld van degene die je helpt

Reageren

Je kunt reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar info@oddfellowsapeldoorn.nl

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2024 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook