Nieuwsbrief nummer 53
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 53
Van de redactie
 

Zomervakantie

De zomervakantie is een tijd van het jaar waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Voor studenten is het een pauze van de eisen van schoolwerk en een kans om te ontspannen en tot rust te komen. Voor werkende volwassenen is het een tijd om een ​​broodnodige vakantie te nemen en te genieten van wat vrije tijd met familie en vrienden. Maar wat is de ware betekenis van zomervakantie?

In de kern gaat zomervakantie over de tijd nemen om op te laden en te vernieuwen. Na maanden hard werken is het belangrijk om een ​​stapje terug te doen en je te concentreren op zelfzorg. Of het nu gaat om reizen, tijd doorbrengen met dierbaren of gewoon tijd voor jezelf nemen, zomervakanties bieden een broodnodige pauze van de stress van alledag.

Zomervakanties bieden ook een kans voor persoonlijke groei en verkenning. Reizen naar nieuwe plaatsen en nieuwe dingen uitproberen kan onze horizon verbreden en ons begrip van de wereld vergroten. Het is een kans om buiten onze comfortzones te treden en onszelf op nieuwe manieren uit te dagen.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste: zomervakanties zijn een tijd om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Of het nu gaat om een ​​familievakantie, een reis met vrienden of een solo-avontuur, de ervaringen die we tijdens de zomer opdoen, kunnen bepalen wie we zijn en hoe we de wereld zien. Deze herinneringen kunnen ons jarenlang vreugde en troost brengen.

De betekenis van zomervakantie kan natuurlijk van persoon tot persoon verschillen. Sommigen zien het misschien als een tijd om zich te concentreren op persoonlijke groei, terwijl anderen het misschien zien als een tijd om gewoon te ontspannen. Maar hoe iemand zijn zomervakantie ook doorbrengt, de onderliggende boodschap blijft hetzelfde: neem de tijd om voor jezelf te zorgen, nieuwe ervaringen op te doen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

We wensen je een fijne zomer toe.

Terugblik op aktiviteiten van de Apeldoornse Odd Fellows

Dit is de laatste Odd Fellow Nieuwsbrief van dit seizoen. Na de zomer komen wij weer terug.

In de tussentijd kan iedereen de accu weer opladen om sterk aan een nieuw seizoen te beginnen.

In deze Nieuwsbrief wil ik graag een inkijkje geven wat er zoal de afgelopen maand gebeurd is bij de Apeldoornse Odd Fellows. Zo kunnen de lezers en lezeressen een beeld krijgen waar wij ons zo al mee bezig houden.

 

Op 4 mei was er de landelijke herdenking van de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en alle vredesacties waar Nederland een bijdrage aan heeft gegeven.

Twee leden van de Zeven Sterren Loge en de Daphne Rebekkah Loge woonden de herdenkingsdienst bij in de Grote Kerk te Apeldoorn, waar een groot aantal vertegenwoordigers van tal van organisaties aanwezig waren, waar ook veteranen aanwezig waren en Apeldoorns burgemeester Ton Heerts ook het woord voerde. Vervolgens ging er een Stille Tocht naar het monument in het Oranje Park, waar kransen gelegd werden.

 
 

Op 13 mei vierden de leden van de Daphne Rebekkahloge hun 75-jarig bestaan.

Al om 9.00 uur kwamen de leden bijeen om per bus naar Elburg te vertrekken en een mooie boottocht te maken over de Randmeren. Natuurlijk met een hapje en een drankje.

In de namiddag werd er feest gevierd in het Apeldoornse Odd Fellowhuis waarbij ook de heren aanwezig waren.

 

Op 25 mei was er een openbare lezing in het Odd Fellowhuis door Huub Ummels.

Hij is een voorman van de vereniging Oud Apeldoorn en vertelde op een boeiende wijze  over de ontwikkeling van Apeldoorn van dorp naar stad van ruim 165.000 inwoners.

Een groot aantal personen maakte van de gelegenheid gebruik de lezing bij te wonen..

 
 

Naast deze aktiviteiten waren er natuurlijk ook de reguliere bijeenkomsten voor de leden van de beide loges. Eind april werd nog een open avond gehouden waar een flink aantal personen bij aanwezig waren. Enkelen van hen zijn ook daadwerkelijk tot een lidmaatschap van de Independent Order of Odd Fellows over gegaan.

Tot de reguliere aktiviteiten van de Odd Fellows behoren ook ondersteuning van de aktiviteiten van het Apeldoorns Hospice, waar zij de tuin onderhouden. Ook werd aktie gevoerd voor de Apeldoornse Voedselbank.

Mocht u meer willen weten over de Apeldoornse Odd Fellows:  www.oddfellowsapeldoorn.nl

 
Agenda
 

14 juni: info-avond voor belangstellenden.

Plaats: Odd Fellowhuis, Violierenplein 101, Apeldoorn
Aanvang: 20:00 u

Je kunt je  aanmelden via dit mailadres: info@oddfellowsapeldoorn.nl
Ga voor verdere informatie naar onze activiteitenpagina

Ter overdenking
 

Een reminder voor wie graag

Voor anderen zorgt.

Een vuurtoren gaat niet op zoek

naar schepen op zee om ze binnen te halen

Het blijft staan om zijn licht

te schijnen, voor wie de haven

zelf wil binnenkomen

Reageren

Je kunt reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar info@oddfellowsapeldoorn.nl

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2024 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook