Nieuwsbrief nummer 47
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 47
Van de redactie
 

Op het moment dat u deze nieuwe aflevering van de Nieuwsbrief van de Apeldoornse Odd Fellows ontvangt zijn we beland in het jaar 2023.

Alle reden om u als trouwe lezer of lezeres de beste wensen en veel gezondheid te doen toekomen.

Dat zullen we ook nodig hebben als we de toestand in de wereld om ons heen beschouwen: Corona was nog maar net op zijn rentree vorig jaar of in februari brak de oorlog in Oekraine uit.

Alle wreedheden en verliezen aan mensenlevens die ons doen herinneren aan de Tweede Wereldoorlog vinden plotseling niet eens zo heel ver van ons vandaan plaats.

Hopelijk komt er aan die zinloze strijd een eind en kunnen partijen weer in vrede met elkaar leven.

Dat is toch ook iets dat alle mensen graag willen: zonder dreigingen van geweld en levensgevaar leven.

De mee door de oorlog veroorzaakte energiecrisis draagt ook niet bij tot het welzijn van veel mensen.

De enorm gestegen prijzen veroorzaken bij velen problemen die het plezier bij velen ontneemt en plaats maakt voor zorgen om financieel rond te komen.

Ook wij kunnen dat helaas niet oplossen, maar trachten wel een bijdrage te leveren aan een betere wereld: gewoon om eens om je heen te kijken en daar waar het nodig is een helpende hand te bieden op wat voor gebied ook. Vaak is alleen een beetje aandacht voor mensen die eenzaam zijn al een wereld van verschil. Overigens is dat miet iets wat alleen Odd Fellows voorstaan, maar het is wel een gezelschap van gelijk denkenden.

Middels deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze activiteiten. Daar gaan wij in de nabije toekomst iets in veranderen, wij hopen u daar binnenkort meer over te vertellen.

Het hoofdartikel van deze nieuwsbrief werd geschreven door een van de leden van de Apeldoornse Daphne Rebekkah Loge. Opnieuw een zeer lezenswaardige bijdrage!

Wij wensen u veel leesplezier toe!

 

De redactie

Hoofdartikel

Ieder van ons heeft zich vast wel eens in bepaalde situaties afgevraagd ‘hoor ik er bij’? ...lees verder

Agenda
 

11 januari 2023 : info-avond voor belangstellenden.
Plaats: Odd Fellowhuis, Violierenplein 101, Apeldoorn
Aanvang: 19:30

Je kunt je  aanmelden via dit mailadres: info@oddfellowsapeldoorn.nl
Ga voor verdere informatie naar onze activiteitenpagina

 

24 januari 2023 : Lezing over aspecten van het Joodse geloof en daaruit voortkomende uitingen van muziek, schilderkunst en literatuur. 
Plaats: Odd Fellowhuis, Violierenplein 101, Apeldoorn
Inloop vanaf 19:30 u, aanvang: 20:00 u, de toegang is gratis

Eljan de Wijs verzorgt de lezing.

Zijn grootmoeder van vaders zijde kwam uit een Joods gezin uit Hengelo voordat zij trouwde met zijn protestantse grootvader uit Utrecht. Zij droegen geen van beiden hun overtuiging uit, maar één aspect van de Joodse traditie was heilig en daar werd streng de hand aan gehouden: de Joodse keuken. Strikt gescheiden aanrechten voor vlees en vleesproducten aan de ene kant en melk en melkproducten aan de andere kant, met bijbehorende theedoeken. Als klein jongetje was Eljan al gefascineerd door dit geloof gerelateerde handelen en wellicht was dat ook de aanzet voor zijn fascinatie met ritualen en rituelen uit verschillende geloven en met verhalen, muziek en schilderkunst die de herkomst ervan toelichten.

Na een algemeen inleidend woord zal Eljan graag enkele aspecten van het Joodse geloof verder toelichten en in verband brengen met literatuur, schilderkunst en muziek.

​​​​​​

Ter overdenking

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen.

Reageren?

Je kunt reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar info@oddfellowsapeldoorn.nl

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2023 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook