Nieuwsbrief nummer 12
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 12
Van de redactie
 

Weer bijna een jaar voorbij.  De decembermaand vol gezelligheid als Sint Nicolaas, de kerstdagen en de jaarwisseling staan weer voor de deur. Deze nieuwsbrief van de Odd Fellows Apeldoornis is dus al weer de laatste van dit jaar. We hebben mooie avonden gehad.

Ik heb nog eens wat reacties van bezoekers geïnventariseerd: warm welkom, wat een openheid van de inleiders, gezellig, mysterieus.

De boventoon was echter dat het mooie en interessante avonden waren, met een inkijkje naar wat het Odd Fellowship kan inhouden en betekenen voor je zelf.

En dat is dan precies waar we het allemaal voor doen. Dus…maak die stap en bezoek een van onze avonden om het zelf mee te maken, neem een vriend of vriendin of partner mee, u bent van harte welkom. De eerstvolgende avond is op dinsdag 11 februari in het Odd Fellowhuis aan het Violierenplein in Apeldoorn, beter bekend als onderdeel van het Wijkcentrum De Stolp.

Rest ons iedereen een mooie decembermaand toe te wensen, samen met anderen, een mooie jaarwisseling en in ieder geval een mooi 2020.

 

De redactie.

Hoofdartikel

Verwondering

Wat denk jij bij dit woord? Welke associaties roept het bij je op? Een tijdje geleden sprak ik op een bijeenkomst waarbij ik, in een kort verband, dit woord gebruikte om uitdrukking te geven aan mijn gevoel voor echtheid, voor schoonheid, maar ook voor de moed om authentiek te zijn, om een eigen geluid te laten horen. Ook dat is voor mij verbonden met verwondering. Toen ik later in gesprek kwam met wat toehoorders viel het me op hoe dit woord verwondering de toehoorders had getroffen. Ze zeiden niet meteen waarom maar vonden het gewoon mooi dat ik dat woord gebruikte. Diverse mensen kwamen erop terug. Waarom raakt ons dit zo?  

lees verder...        

Agenda
agenda
11-12-'19
Koffieinloopavond
agenda
11-02-'20
Bijeenkomst Odd Associates: Over levensloop en het Enneagram
agenda
05-03-'20
50 jaar schoenontwerper-Jan Jansen
agenda
10-03-'20
Bijeenkomst Odd Associates: Over rollen die we spelen
agenda
14-05-'20
Dichter en schrijver Bashar A'man-achtergrond en dichtwerk
agenda
24-09-'20
Manifestatie Vredesweek 2020
agenda
05-11-'20
Iconen (lezingen en demonstratie)

Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van het programma van Odd Associates avonden en andere evenementen voor 2020. De agenda is dus niet compleet. Ook de nadere toelichtingen op de bijeenkomsten en evenementen ontbreken. Deze aanvullingen volgen in de komende nieuwsbrieven.

Ga voor een dataoverzicht naar onze activiteitenpagina

Odd Associates

Het gaat er om hoe je bent

De laatste avond van dit jaar die in het kader van de Odd Associates werd georganiseerd is ingevuld door Gerrit Jan de Nooij.

Voor een flinke groep toehoorders schetste hij zijn levensloop. Hij verbleef rond zijn 17e levensjaar geruime tijd in Canada. Een  periode die invloed zou hebben op zijn hele verdere leven.

Hij werd actief in de gezondheidszorg en maakte daar carriere die eindigde op de meest belangrijke afdelingen van het Utrechts Medisch Centrum.

Hij kwam tenslotte via een commerciele job bij een bedrijf in skelters terecht en vervolgens in een commerciele functie bij een toeleverancier van medische apparatuur,

Hij werd internationaal actief en ontwikkelde een eigen product waarmee hij octrooien verwierf.

Dat dat allemaal niet van een leien dakje ging maakte zijn betoog des te interessanter.

Zijn levensloop  werd gekenmerkt met het gaat er niet om wie je bent, maar het gaat er om hoe je bent. De volgende avond van de Odd Associates is op dinsdag 11 februari 2020.

Uit de loges

Op  21 november hield Maarten Rootselaar voor vele belangstellenden zijn uitleg over wat dromen zijn en kunnen betekenen. Dromen zijn vaak een aanwijzing dat je met iets zit in je leven. Een droom kan dat duiden. Nader doorvragen over een droom kan veel inzichtelijk maken. Enkele aanwezigen vertelden hun dromen. Via vraag en antwoord maakte Maarten duidelijk hoe je stapsgewijs een droom kan interpreteren in relatie tot de belevingswereld en het onderbewustzijn van een persoon. Velen zeggen dat ze niet dromen en geen dromen kunnen onthouden. Iedere mens droomt, maar niet iedereen is zich dat bewust.

Het was een bijzondere bijeenkomst.

Ter overdenking
 

We zijn hier allemaal om een bijzondere reden. Wees geen gevangene van je verleden, maar de architect van je toekomst.

Reacties

In deze rubriek kun je reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar rieninniger@oddfellowsapeldoorn.nl 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2021 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook