Nieuwsbrief nummer 33
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 33
Van de redactie
 

Het is al weer oktober. De afgelopen maand is het leven na Corona weer naar een wat normaler niveau terug gekeerd. De Odd Fellows hebben hun wekelijkse (of twee wekelijkse) bijeenkomsten weer hervat na een lange periode van elkaar niet kunnen ontmoeten.

Juist die ontmoeting is bij hen belangrijk, wekelijks weer bijeen zijn in het Apeldoornse Odd Fellowhuis en samen luisteren naar mooie muziek, een van de leden die een inleiding houdt en daar vervolgens over discussieren. Verdieping en zoeken naar waarheid.

Overigens is ook het samen zijn en van een drankje genieten na afloop belangrijk.

Juist in de Corona tijd kwamen velen er achter hoe alleen je kunt zijn in deze toch zo drukke wereld.

Odd Fellows streven niet alleen een betere wereld na, maar vormen ook een vriendengroep.

Dat doen ze al twee eeuwen lang: de Independent Order of Odd Fellows werd 200 jaar geleden opgericht in Baltimore in de Verenigde Staten. De Apeldoornse Odd Fellowloge vierde in 2016 haar 100-jarig bestaan. Het is goed dat er binnen de kring van Odd Fellows ook aan vernieuwing gedacht wordt en niet alleen gedacht, maar ook wezenlijke vernieuwingen door voeren, die meer passen bij de huidige maatschappij. Daarover doet Eljan de Wijs in zijn hoofdartikel van deze Nieuwsbrief een boekje open.

Wij wensen u veel leesplezier toe met deze Nieuwsbrief. Mocht u geïnteresseerd zijn, kijk dan ook eens op onze website: www.oddfellowsapeldoorn.nl

 

De redactie.

Hoofdartikel

Eljan de Wijs is al vele jaren Odd Fellow. In de Apeldoornse Zeven Sterren Loge heeft hij al vele functies vervuld en ook landelijk is hij actief. De laatste tijd houdt hij zich vooral bezig met vernieuwing. Een 200-jaar oude Orde moet niet vast roesten in gebruiken uit oude tijden, maar moet midden in de samenleving staan van deze tijd, met respect voor het verleden.

In het hoofdartikel van zijn hand in deze Nieuwsbrief gaat hij in op het aspect vernieuwing....lees hier verder

 

Mocht u willen reageren, graag: info@oddfellowsapeldoorn.nl

Agenda

Agenda

agenda
13-10-'21
Informatieavond

We kunnen weer een voorzichtig begin maken met het programmeren van evenementen en activiteiten. In dit geval met de informatie inloopavond die we weer één keer in de maand organiseren. Als je meer wilt weten over de achtergronden en activiteiten van onze organisatie, aarzel dan niet om binnen te lopen en kennis met ons te maken. De koffie staat klaar!

Ter overdenking

Als je het niet meer trekt, moet je duwen

 

Reageren?

In deze rubriek kun je reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar info@oddfellowsapeldoorn.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2021 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook