Nieuwsbrief nummer 16 - april 2020
Bekijk deze e-mail in uw browser
Odd Fellows Apeldoorn
Nieuwsbrief nummer 16 - april 2020
Van de redactie
 

Volg je de media van uur tot uur, dan ligt moedeloosheid op de loer. Het ene zwarte coronabericht buitelt over het andere heen. Het zijn roerige tijden en we zijn er nog lang niet. Maar kijk je naar buiten dan knalt de energie je tegemoet. De natuur staat aan de vooravond van de mooiste tijd van het jaar. Twee emoties die tegengesteld lijken, maar elkaar juist nu kunnen versterken. Het voorjaar voor de zo broodnodige hoop.

En toch…..alles is anders.

We kunnen niet meer zo maar bij elkaar op bezoek, winkelen is anders, bijeenkomsten gaan niet door, kortom, de vanzelfsprekendheid van heel veel dingen is er niet meer.

Corona heeft in korte tijd wereldwijd een verandering te weeg gebracht die zijn invloed op de toekomst zal hebben. We moeten met andere ogen naar heel veel zaken gaan kijken.

Dat is ook de reden dat we in de komende tijd vaker deze Nieuwsbrief willen laten verschijnen dan slechts 1x per maand. We kunnen via deze nieuwsbrief met elkaar van gedachten wisselen over de situatie waarin wij nu verkeren, maar ook een geluid laten horen over de toekomst.

Reageert u dus eens naar ons.

Wij wensen u in ieder geval toe gezond te blijven, wees voorzichtig en laten we om elkaar denken en behulpzaam naar elkaar zijn.

 

De redactie.

Hoofdartikel
Anderhalve meter  

Anderhalve meter

De afgelopen dagen was ik aan het wandelen in de paleistuin van Het Loo. Het was er buitengewoon rustig. Ik liep ook door het hertenkamp. Geen mens aanwezig. Een paar herten werden nieuwsgierig en kwamen langzaam naar me toe. De meesten bleven op afstand maar eentje liep door. Tot op zo’n anderhalve meter. Plotseling bleef het mooie dier staan en was ook volstrekt niet van plan nog een stap te zetten. Ik maakte een foto en kwam nog wat dichterbij. Dat was te veel. Weg was ze.

Lees hier verder.

Agenda

Tot onze spijt delen wij mede dat vanwege de corona crisis alle evenementen van De Odd Fellows Apeldoorn en de Odd Associates zijn afgelast tot nader order. 

Wij houden jullie op de hoogte.

Blijf gezond!

Odd Associates
De rollen die we spelen  

De rollen die we spelen

De rollen die we spelen en zijn…., daar vertelde Adi de Ruiter ons over op 10 maart. Aan de hand van allerlei voorbeelden toonde ze ons de rollen die we (kunnen) of moeten spelen in diverse situaties en omstandigheden in het leven. Bij elke rol hoort ook een bepaald gedrag. Soms kan dit leiden tot conflicten en tegenstellingen.

De aanwezigen waren geboeid en na afloop ontstond een levendige discussie over dit interessante onderwerp.

De loges
Jan Jansen-internationaal schoenontwerper  

Jan Jansen-internationaal schoenontwerper

Op 5 maart vertelde Jan Jansen op een boeiende  en persoonlijke wijze over zijn carriere als internationaal schoenontwerper. Hij toonde met een presentatie in Powerpoint de verschillende modellen die hij voor buitenlandse bedrijven in de loop der jaren ontwierp. Ook had hij voorbeelden van zijn ontworpen schoenen meegenomen. Elk ontwerp had zo zijn eigen verhaal. In de loop der jaren heeft hij vele prijzen gewonnen.

Het publiek reageerde enthousiast en stelde vele vragen. Het was een geslaagde avond.

Ter overdenking
 

Wat is het verschil tussen "Ik vind je leuk" en "Ik hou van je"?
Het antwoord van Boeddha was heel simpel: als je een bloem leuk vindt, dan moet je hem plukken.
Maar wanneer je van een bloem houdt, geef je het elke dag water.
Wie dit begrijpt, begrijpt het leven.

 

Reacties

In deze rubriek kun je reageren op artikelen die in de Nieuwsbrief verschijnen. Ook kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de Nieuwsbrief. De redactie behoudt zich het recht voor de inhoud in te korten of te bewerken. Ook behoudt de redactie zich het recht voor om bijdragen te weigeren.

Je kunt reageren naar rieninniger@oddfellowsapeldoorn.nl 

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ons toestemming hebt verleend deze naar je te verzenden of dat je hier in het verleden op hebt geabonneerd of contact hebt gehad met de Odd Fellows Apeldoorn.


Copyright 2024 • Odd Fellows Apeldoorn • Uitschrijven nieuwsbrief

facebook